marți, 25 septembrie 2012

Prajitura cu mac si portocale


Ingrediente
ptr.blat:8 albusuri,200 g zahar pudra,100 g mac,50 g nuca de cocos rasa,
4 Lg (linguri ) faina,1 lg (lingurita) praf de copt,coaja rasa de la o portocala,
2 pliculete de zahar vanilat
ptr.crema :500 ml lapte,2 plicuri de budinca vanilie,100 g zahar,250 ml frisca,
2 plicuri zahar vanilat sau esenta de vanilie,1 Lg coaja de portocale confiate,
1 borcan dulceata de portocale (se poate si fara )
ptr glazura:250 ml suc de portocale,250 ml apa,4 Lg cu varf de zahar,
2 plicuri gelatina tortgelle rosie de la dr oetker sau altcineva
Mod de preparare
ouale se bat spuma cu o lingurita de lamaie si un vf de cutit de sare,
apoi se adauga zaharul treptat,pana se obtine o crema groasa si ferma.
-Se adauga macul,cocosul si coaja rasa de portocala,amestecand de data asta cu o spatula,
usor.Apoi faina cernuta in prealabil si amestecata cu praful de copt,se adauga in ploaie,
pe rand.-Compozitia se pune intr-o tava 25x35 cm ,tapetata cu hartie de copt.
Daca nu aveti cadru dreptunghiular pentru prajituri,ceea ce eu n-am,
lasati hartia mai lunga,asa cum am lasat-o eu.Veti vedea mai departe de ce.
-Puneti tava in cuptorul preincalzit la 180 * (foc mediu)
pana ce aluatul se aureste la suprafata.-preparati budinca cu preparare la rece :
mixati toate ingredientele impreuna pana obtineti o crema groasa,
dupa care adaugati coaja de portocala confiata si apoi frisca batuta spuma cu zaharul.
-Incepeti sa montati prajitura :blatul se unge cu dulceata de portocale apoi
cu crema care se intinde cat mai uniform,sa se lipeasca de hartie.
Peste crema se pune jeleul preparat cu ingredientele mentionate
si dupa indicatiile de pe plic,avand grija sa ramana jeleul in limitele hartiei
(de asta spuneam mai sus ca bun ar fi fost un cadru dreptunghiular) si puneti totul la rece.
Decorati dupa pofta inimii..





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu