marți, 25 septembrie 2012

Narancsos suti



Összetevők:3 db narancs
A piskótához:8 db tojás,8 evőkanál liszt,8 evőkanál cukor,1 evőkanál kakaópor,2 dkg sütőpor
A krémhez:25 dkg margarine,20 dkg porcukor,4 dkg vaníliás pudingpor,4 dl tej
A tetejére:reszelt csoki vagy tortadara
A tepsi kikenéséhez:margarine,2 evőkanál zsemlemorzsa
Előkészítés:A tepsit kikenjük margarinnal, megszórjuk morzsával.Két narancsot meghámozunk, karikákra vágjuk.
Elkészítés:A kikent morzsázott tepsibe sorba rakjuk a narancskarikákat.Az összetevőkből a kakaó nélkül piskótatésztát keverünk.A felét a narancsokra öntjük.A másik felébe belekeverjük a kakaóport és a sárga tésztára öntjük.Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 20-25 percig sütjük.Közben elkészítjük a krémet.A fele cukorral habosra keverjük a margarint.A pudingot megfőzzük a maradék cukorból, tejből és pudingporból.Langyosra hűtjük.Kanalanként belekeverjük a margarinba.
A kihűlt piskótát kiborítjuk, hogy a narancsos rész felülre kerüljön.Megkenjük a krémmel és megszórjuk a reszelt csokival vagy tortadarával.Hűtőbe tesszük egy órára. Narancs szeletekkel díszíthetjük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu