marți, 25 septembrie 2012

Emeletes élvezet


1. réteghez: 
25 dkg darált háztartási keksz ,5 dkg margarine,5 dkg porcukor,kevés tej
2. réteghez:
20 dkg túró,10 dkg porcukor,2 dl Hulala ,1 cs vaníliás cukor
3. réteghez:
2 cs vaníliás krémpor (pl. Aranka),5 dl tej,1 cs vaníliás cukor
4. réteghez:
2 dl Hulala tejszín,5 dkg porcukor
Tetejére:  kb 5 dkg reszelt csokoládé
elkészítés 
A darált kekszet összegyúrjuk a cukorral, a ramával és egy kevés tejjel
(csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen)
Egy közepes tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le,
és belenyomkodjuk a keksztésztát.A túrót, ha darabos, krémesítjük,
összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel,
és a keksztésztára simítjuk.Az Aranka krémport a tejjel jó sokáig keverjük.
Minél tovább keverjük, annál keményebb krém lesz belőle.
Ezt a túrókrémre simítjuk.A tejszínt felverjük a porcukorral,
és a vaníliás krémre kenjük. A tetejére reszelt csokoládét szórunk,
és a hűtőbe tesszük  tálalásig.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu