marți, 25 septembrie 2012

Noi szeszely




Tészta:12 dkg vaj,4 tojássárgája,4 evőkanál cukor,2 evőkanál tej,25 dkg liszt 1 csomag sütőpor
Hab: 6 tojásfehérje,1 kiskanál ecet,20 dkg citromos porcukor,barackíz
Elkészítés:A vajat a tojássárgájával, és a cukorral habosra keverünk, majd a tejet és a liszttel elkevert sütőport hozzáadva, könnyű tésztává keverjük.A tésztát középesen nagy tepsibe egyenletes vastagon kiöntjük, félig megsütjük, majd barackízzel megkenjük. Elkészítjük a habot: a tojásfehérjéből, ecettel és citromos porcukorral elkeverve kemény habbá verjük. Az elkészült kemény habbal vastagon bevonjuk a süteményt.Közepes tűznél sütjük. Sütés alatt a sütő ajtaját ne sokat nyissuk ki. Egyéb javaslatok:A habhoz szükséges citromos cukrot úgy készítjük, hogy 1 citrom reszelt héját a cukor egy részével mozsárba dörzsöljük el, és a többi cukorhoz adjuk.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu