miercuri, 27 martie 2013

Boccaccio szelet




Hozzávalók

A tésztához: 6 tojás (szétválasztva), 200 g kristálycukor,200g darált dió,2 evőkanál zsemlemorzsa,fél cs. sütőpor,nápolyilap (ostyalap)
Krémhez:250 g margarin, 150 g porcukor ,1 cs. vaníliás cukor,1 cs. főzős vanília puding,5 dl tej,fél dl erős kávé,1mk. rum.
Elkészítés
 1. A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verem 100 g cukorral. A sárgáját a maradék cukorral habosra keverem, majd a kettőt óvatosan összeforgatom. Beleszórom a diót és a zsemlemorzsát, és laza mozdulatokkal összedolgozom. Egy gáztepsit kibélelek ostyalappal, ráöntöm a masszát, majd előmelegített sütőben lassú tűzön kb. 20 perc alatt megsütöm.
 2. A krémhez a pudingot a tasakon található leírás alapján elkészítem, és kihűtöm. A margarint habosra keverem a kétféle cukorral, végül hozzáadom a kávét és a rumot is, és a kétféle krémet összekeverem, majd a kihűlt  tésztára kenem. A tetejét durvára vágott pörkölt dióval díszítem.
 3. Keskeny szeletekre vágva tálalom

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu