Hozzávalók
A tésztához: 6 tojás (szétválasztva), 200 g kristálycukor,200g darált dió,2 evőkanál zsemlemorzsa,fél cs. sütőpor,nápolyilap (ostyalap)
Krémhez:250 g
margarin, 150 g porcukor ,1 cs. vaníliás cukor,1 cs. főzős vanília puding,5 dl
tej,fél dl erős kávé,1mk. rum.
Elkészítés
1. A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá
verem 100 g cukorral. A sárgáját a maradék cukorral habosra keverem, majd a
kettőt óvatosan összeforgatom. Beleszórom a diót és a zsemlemorzsát, és laza
mozdulatokkal összedolgozom. Egy gáztepsit kibélelek ostyalappal, ráöntöm a
masszát, majd előmelegített sütőben lassú tűzön kb. 20 perc alatt megsütöm.
2. A krémhez a pudingot a tasakon található
leírás alapján elkészítem, és kihűtöm. A margarint habosra keverem a kétféle
cukorral, végül hozzáadom a kávét és a rumot is, és a kétféle krémet
összekeverem, majd a kihűlt tésztára
kenem. A tetejét durvára vágott pörkölt dióval díszítem.
3. Keskeny szeletekre vágva tálalom
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu