Hozzávalók
Tésztához :1 dl
tej,20 g élesztő,70 g puha Rama,350 g liszt,1/2 citrom leve,1 tojás,50 g
porcukor,1 csipet só,5 ek. kristálycukor
Krém :3,5 dl tej,1 rúd vanília,60
g cukor,4 tojássárgája,30 g liszt,2 dl felvert tejszín
Elkészítés
Langyos cukros tejben futtassuk
fel az élesztőt. A többi hozzávalót tegyük kelesztő tálba, és a felfuttatott
élesztővel gyúrjuk össze. Pihentessük 2 órát. Utána a tésztát másfél cm
vastagságúra nyújtsuk ki. Én tepsi nagyságúra szoktam alakítani, már a sütőpapíron
nyújtom, és beleteszem a tepsibe, majd megszórom egy kevés kristálycukorral.
Hagyom 1 órát pihenni, majd előmelegített sütőben megsütöm. Hagyom kihűlni, és
kettévágom. Közben elkészítem a krémet. Forraljuk fel a tejet a kettéhasított
és kikapart vaníliarúddal. A cukrot a 4 tojássárgával fehéredésig keverjük.
Tegyük bele a lisztet kis adagokban, majd a tejet. Főzzük a krémet állandóan
kevergetve mérsékelt hőfokon, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, majd
tegyük bele a felvert tejszínt. Hűlés közben keverjük meg gyakran, hogy ne
bőrösödjön meg a teteje. Tegyük hűtőbe. Megkenjük a kettévágott lapot, és
egymásra helyezzük. Egy kicsi krémet hagyunk a tetejére is, és szórjuk meg
tortadarával. Hűtőbe teszem, és másnap felszeletelem.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu