Hozzávalók:
A piskótához: 6
tojássárgája, 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 25 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor, 5-6 ek
tej.
A krémes réteghez:
baracklekvár, 20 dkg dió és erdei mogyoró vegyesen, 3 ek cukor, kevés tej
Tetejére: 6 tojásfehérje,
20 dkg cukor, reszelt csokoládé.
Elkészítés:
A piskótához összekeverjük a
tojássárgájákat a cukorral, a vajjal, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a
tejet. Nem lesz folyékony massza, belenyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt
tepsibe és betesszük sülni. A diót és a mogyorót picit megpirítjuk, ledaráljuk.
Kevés tejbe feloldunk 3 ek cukrot és összekeverjük a darált dióval és
mogyoróval. Mikor már majdnem készen van, kb. háromnegyedire, kivesszük,
megkenjük baracklekvárral, rákenjük a diós keveréket, végül pedig a cukorral
felvert kemény tojásfehérjehabot. Visszatesszük a sütőbe, amíg teljesen megsül.
Tetejére szórhatunk reszelt csokoládét vagy egyébb diszítő cukorkát.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu