laphoz:6 tojásfehérje,6 ek cukor,1 ek olaj,2 ek liszt,2 ek darált keksz (vagy zsemlemorzsa),1/2 cs sütőpor,15-20 dkg pirított, aprított,s,kb. 20-25 dkg nutella
Krém :1/2 l tej,6 tojássárgája,1 cs vaníliás pudingpor ,3 ek rétesliszt ,10 dkg étcsokoládé,15 dkg margarin,3-4 ek cukor (nálam),2 cs z (valamennyi maradni fog belőle)langyos tej
Tetejére:2 dl
tejszín,1/2 cs habfixáló ,csoki reszelve, forgácsolva.
Elkészítés
A krémhez a pudingport, a lisztet
és a tojássárgáját csomómentesre keverjük, lassan hozzáadagoljuk a tejet, és
sűrű krémmé főzzük. A tetejét folpackkal letakarjuk, és így hagyjuk kihűlni.A
mogyorót egy üres serpenyőbe megpirítjuk kissé, majd durvára vágjuk (jó sok
egész is maradhat benne).A tojásfehérjéket a cukorral felverjük keményre,
hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd sütőlapos tepsire (33*40) borítjuk, és
megszórjuk a mogyoróval.Előmelegített sütőbe 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.Amikor
kész, a sütőpapírt leszedjük, és még melegen rákenjük a folyós nutellát
(mikróba kicsit betesszük).Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a cukor és margarin
habosra kevert elegyét. Megfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a
megolvasztott csokoládét.Az összeállítás pedig a következőképpen néz ki:
mogyorós-nutellás alap, langyos tejbe forgatott keksz, sárga krém, langyos tejbe
forgatott keksz, csokis krém.Ha ez kész, hidegre tesszük pár órára, ezalatt
szépen kidermed és a keksz is átpuhul.Legvégül a tetejére kenjük a felvert
tejszínhabot, és ráreszelünk egy kevés csokit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu