A tésztához: 60 dkg
finomliszt,18 dkg zsír ,15 dkg porcukor,1 sütőpor,4 tojássárgájaannyi tej vagy
tejföl, amennyivel nyújthatóvá gyúrjuk (nekem 1 dl tej és 2 ek tejföl kellett
hozzá)
A krémhez:2 dl
tej,1 cs Vanillincukor ,0,5 dl rum ,20 dkg vaj,20 dkg porcukor ,5 dkg kakaó,2
púpos ek baracklekvár
A tetejére:4
tojásfehérje ,25 dkg porcukor
Elkészítés
A tészta hozzávalóit
összegyúrjuk, sütőlapon vagy tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle.Egy lapot
még melegen összemorzsolunk. 2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd
ezzel lelocsoljuk az összemorzsolt linzertésztát. Hozzákeverjük a baracklekvárt
is.A vajat habosra keverjük a porcukorral és a kakaóval.A tésztás és a vajas
keveréket egyneművé keverjük, és megtöltjük vele a süteményt.4 tojásfehérjéből
egy csipetnyi sóval kemény habot verünk. Apránként hozzáverjük a porcukrot is.
Ha már jó kemény a hab, gőz fölött verjük tovább addig, amíg a hab szinte megfő
a tálban. Ez nálam kb. 25-30 perc.Rásimítjuk a süti tetejére a kemény habot,
majd tortaspaklival elegyengetjük a tetejét. Másnap a legfinomabb, addigra a
linzer kissé megpuhul.Vizes késsel szépen szeletelhető.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu