Hozzávalók:tejföl
(kb 2 dl),2 db tojássárgája,1 csomag sütőpor,12 dkg porcukor,20 dkg Rama,60 dkg
finom liszt,baracklekvár ízlés szerint,25 dkg darált dió,10-15 dkg
kristálycukor,1 csomag vaníliás cukor
Krém :5 dl tej,3 evőkanál finom
liszt,1 evőkanál kristálycukor,25 dkg Rama,15 dkg porcukor,1 db citrom,1 adag
reszelt citromhéj
Elkészítés
A tészta hozzávalóit annyi
tejföllel amennyit felvesz, összegyúrom. Négy cipóba osztom, majd a tepsi
mérete szerint nyújtom. A tepsit gyengén megkenem fagyos Ramával és beleteszem
az első lapot. Bőven megkenem házi baracklekvárral, rászórom az ízlés szerinti
kristálycukorral és vaníliás cukorral összekevert darált diót, majd ráteszem a
másik lapot és szép világospirosra megsütöm. Ha elkészült, félreteszem. A másik
két lapot külön-külön megsütöm, világosabbra, mint a diósat, majd kihűtöm.
Krém: a krémhez a lisztet és a cukrot elkeverem a tejjel, majd felfőzöm és
kihűtöm. A Ramát a porcukorral habosra keverem, a citrom levét és reszelt héját
is beleteszem. A kihűlt lisztes krémmel is jól összedolgozom, majd három részre
osztom. Az alsó lapot megkenem krémmel, ráteszem a kihűlt diós lapot és annak a
tetejére is krémet teszek. Beborítom a negyedik lappal, amelynek a tetejére
szintén krém kerül. Vizes villával egyenes, vagy kacskaringós mintákat húzok és
egy citrom héját vékonyan ráreszelem. Úgy is szép, ha csokoládét reszelünk a
fehér krém tetejére.
Jó lett volna azért nem levágni a nevem.Ez a sütemény az én munkám.
RăspundețiȘtergereNem csak innen-onnan gyűjtögetek jelszóval,hanem a forrást is megjelölni vagy pedig törölni!
Jó lett volna azért nem levágni a nevem.Ez a sütemény az én munkám.
RăspundețiȘtergereNem csak innen-onnan gyűjtögetek jelszóval,hanem a forrást is megjelölni vagy pedig törölni!