miercuri, 27 martie 2013

Citromos szelet




Hozzávalók:tejföl (kb 2 dl),2 db tojássárgája,1 csomag sütőpor,12 dkg porcukor,20 dkg Rama,60 dkg finom liszt,baracklekvár ízlés szerint,25 dkg darált dió,10-15 dkg kristálycukor,1 csomag vaníliás cukor
Krém :5 dl tej,3 evőkanál finom liszt,1 evőkanál kristálycukor,25 dkg Rama,15 dkg porcukor,1 db citrom,1 adag reszelt citromhéj
Elkészítés
A tészta hozzávalóit annyi tejföllel amennyit felvesz, összegyúrom. Négy cipóba osztom, majd a tepsi mérete szerint nyújtom. A tepsit gyengén megkenem fagyos Ramával és beleteszem az első lapot. Bőven megkenem házi baracklekvárral, rászórom az ízlés szerinti kristálycukorral és vaníliás cukorral összekevert darált diót, majd ráteszem a másik lapot és szép világospirosra megsütöm. Ha elkészült, félreteszem. A másik két lapot külön-külön megsütöm, világosabbra, mint a diósat, majd kihűtöm. Krém: a krémhez a lisztet és a cukrot elkeverem a tejjel, majd felfőzöm és kihűtöm. A Ramát a porcukorral habosra keverem, a citrom levét és reszelt héját is beleteszem. A kihűlt lisztes krémmel is jól összedolgozom, majd három részre osztom. Az alsó lapot megkenem krémmel, ráteszem a kihűlt diós lapot és annak a tetejére is krémet teszek. Beborítom a negyedik lappal, amelynek a tetejére szintén krém kerül. Vizes villával egyenes, vagy kacskaringós mintákat húzok és egy citrom héját vékonyan ráreszelem. Úgy is szép, ha csokoládét reszelünk a fehér krém tetejére.


2 comentarii:

  1. Jó lett volna azért nem levágni a nevem.Ez a sütemény az én munkám.
    Nem csak innen-onnan gyűjtögetek jelszóval,hanem a forrást is megjelölni vagy pedig törölni!

    RăspundețiȘtergere
  2. Jó lett volna azért nem levágni a nevem.Ez a sütemény az én munkám.
    Nem csak innen-onnan gyűjtögetek jelszóval,hanem a forrást is megjelölni vagy pedig törölni!

    RăspundețiȘtergere