miercuri, 27 martie 2013

Konyakmeggyes szelet babapiskótával


Barna lapokhoz:30 dkg liszt,1 ek kakaó ,5 dkg cukor,1/2 cs sütőpor,5 dkg Rama (vaj),2 tojássárgája,1 dl tej
Töltelékhez:1 ü magozott meggy ,2 ek konyak vagy bonbonmeggy aroma,10 dkg savoiardi babapiskóta
Krémhez:2 cs tejszínes vagy vaníliás pudingpor ,5 dl tej,20 dkg cukor,20dkg Rama (vaj)
Mázhoz:10 dkg ét tortabevonó,2 ek étolaj
Elkészítés:A lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettévesszük, kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk.A meggyet öszekeverjük 2 ek aromával, egy kicsit állni hagyjuk, és alaposan lecsepegtetjük.A pudingport 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, és a maradék tejet felforraljuk. Hozzáöntjük a pudinporral elkevert tejet, és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, a szobahőmérsékletű Ramaval vagy vajjal habosra keverjük.A babapiskótát feldaraboljuk, majd a lecsepegtetett meggyel együtt belekeverjük a krémbe.Az alsó lapot megkenjük a krémmel, befedjük a másik lappal, és csokimázzal vonjuk be. A mázhoz a csokit és az olajat összemelegítjük, és ha hűlt, a sütire kenjük.Összeállítás után egy éjszakán át alufóliával lefedve hagyjuk a hűtőben, és másnap szeleteljük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu