Barna lapokhoz:30 dkg
liszt,1 ek kakaó ,5 dkg cukor,1/2 cs sütőpor,5 dkg Rama (vaj),2 tojássárgája,1
dl tej
Töltelékhez:1 ü
magozott meggy ,2 ek konyak vagy bonbonmeggy aroma,10 dkg savoiardi babapiskóta
Krémhez:2 cs
tejszínes vagy vaníliás pudingpor ,5 dl tej,20 dkg cukor,20dkg Rama (vaj)
Mázhoz:10 dkg
ét tortabevonó,2 ek étolaj
Elkészítés:A
lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettévesszük, kisodorjuk, és lisztezett
tepsi hátán 2 lapot sütünk.A meggyet öszekeverjük 2 ek aromával, egy kicsit
állni hagyjuk, és alaposan lecsepegtetjük.A pudingport 2 dl tejjel
csomómentesre keverjük, és a maradék tejet felforraljuk. Hozzáöntjük a
pudinporral elkevert tejet, és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Még
forrón belekeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, a
szobahőmérsékletű Ramaval vagy vajjal habosra keverjük.A babapiskótát
feldaraboljuk, majd a lecsepegtetett meggyel együtt belekeverjük a krémbe.Az
alsó lapot megkenjük a krémmel, befedjük a másik lappal, és csokimázzal vonjuk
be. A mázhoz a csokit és az olajat összemelegítjük, és ha hűlt, a sütire
kenjük.Összeállítás után egy éjszakán át alufóliával lefedve hagyjuk a hűtőben,
és másnap szeleteljük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu