miercuri, 27 martie 2013

Tűzoltó szelet


Hozzávalók:8 dkg cukor,15 dkg liszt,8 dkg Rama,1 tojás
Krémhez :1 üveg magozott meggybefőtt,2 cs vaníliás pudingpor,2 ek cukor,csipet fahéj,víz
Morzsához :10 dkg porcukor,10 dkg liszt,6 dkg Rama,1 kk őrölt fahéj
Tetejére :4 dl növényi tejszín
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és Ramával kikent tepsibe tesszük. A lecsöpögtetett meggyet eloszlatjuk a tésztán, a levet felfogjuk. A krémhez a pudingot a cukorral és csipet fahéjjal felfőzzük 8 dl meggylében (1 üveg meggylé + víz). A krémet még forrón a meggyre öntjük. Erre rámorzsoljuk a morzsához valókat, melyet morzsalékosra gyúrunk a kezünkkel és lassú tűznél megsütjük. A tésztát szeletelés előtt teljesen kihűtjük. 4 dl tejszínt habbá verünk és ezt kenjük a tetejére, villával megcsíkozzuk és fahéjat szórunk rá, de csak módjával

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu