Hozzávalók:8 dkg
cukor,15 dkg liszt,8 dkg Rama,1 tojás
Krémhez :1 üveg
magozott meggybefőtt,2 cs vaníliás pudingpor,2 ek cukor,csipet fahéj,víz
Morzsához :10 dkg
porcukor,10 dkg liszt,6 dkg Rama,1 kk őrölt fahéj
Tetejére :4 dl
növényi tejszín
Elkészítés
A
tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és Ramával kikent tepsibe
tesszük. A lecsöpögtetett meggyet eloszlatjuk a tésztán, a levet felfogjuk. A
krémhez a pudingot a cukorral és csipet fahéjjal felfőzzük 8 dl meggylében (1
üveg meggylé + víz). A krémet még forrón a meggyre öntjük. Erre rámorzsoljuk a
morzsához valókat, melyet morzsalékosra gyúrunk a kezünkkel és lassú tűznél
megsütjük. A tésztát szeletelés előtt teljesen kihűtjük. 4 dl tejszínt habbá
verünk és ezt kenjük a tetejére, villával megcsíkozzuk és fahéjat szórunk rá,
de csak módjával
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu