A tésztához :6 db tojásfehérje,20 dkg cukor,15 dkg darált dió,2 dkg zsemlemorzsa,3 dkg liszt,1 kávéskanál sütőpor
A krémhez ;6 db
tojássárgája,25 dkg cukor,2 cs. vaníliás puding (főzős),7,5 dl tej,25 dkg
Rama,1 cs vaníliás cukor,5 dkg kakaópor
Szükséges még
1 cs. négyzet alakú háztartási
keksz
Elkészítés
Tészta: a tojásfehérjét kemény
habbá verjük, és a többi hozzávalót a tojáshabba keverjük. A tepsit kikenjük
Ramával, kilisztezzük, majd vékony tésztát sütünk. Krém: a tojássárgákat a
cukorral, és a pudingporral a 7,5 dl tejben megfőzzük. A Ramát habosra kikeverjük,
és a főzött krémhez adjuk. A krémet két részre osztjuk, egyik feléhez a
kakaóport, másikhoz vaníliás cukrot adunk. Összeállítás: a kekszet felhasználás
előtt kis időre vaníliás cukros tejbe mártjuk. Diós tésztalap - sárga krém -
keksz - barna krém - csokireszelék. Egy napig hűtőben állni hagyjuk.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu