Hozzávalók
A tésztához :5 egész tojás,30 dkg kristálycukor,10 dkg liszt,10 dkg őrölt dió,kevés sütőpor,1 mokkáskanál szalalkáli,5 evőkanál víz
A krémhez :10 dkg
Rama,20 dkg cukor,5 dkg darált dió,5 cl rum,2 dl tej,3 evőkanál liszt
A
csokoládémázhoz :10 dkg étcsokoládé,5 dkg Rama
Elkészítés
A tojásokat feltörjük és kettévesszük. A sárgáját habosra
keverjük a cukor kétharmadával és a vízzel, majd hozzávegyítjük a sütőporral
elkevert lisztet és a maradék cukorral fényesre vert kemény habot. A masszát
kétfelé vesszük. Ramával kikent, lisztezett tepsibe itt-ott szétszórjuk az
egyik felét. A massza másik felébe beletesszük az őrölt diót, a szalalkálit és
a tepsi üres részeire rakjuk. Előmelegített sütőben lassú tűzön kisütjük. A
tejben folytonos keverés mellett sűrűre főzzük a lisztet, majd félretesszük
hűlni. A Ramát habosra keverjük a cukorral, a dióval és a rummal. Hozzáadjuk a
kihűlt péphez és simára keverjük. Az összetört csokoládét gőz felett
felolvasztjuk a Ramával. A krémet rákenjük a kihűlt tésztára és hideg helyre
tesszük. Másnap reggel ráöntjük az olvasztott csokoládét és mielőtt
megszilárdulna, késsel a kívánt formára vágjuk. Amikor teljesen megdermedt,
készre szeleteljük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu