miercuri, 27 martie 2013

Hungária szelet


Hozzávalók

A tésztához :5 egész tojás,30 dkg kristálycukor,10 dkg liszt,10 dkg őrölt dió,kevés sütőpor,1 mokkáskanál szalalkáli,5 evőkanál víz
A krémhez :10 dkg Rama,20 dkg cukor,5 dkg darált dió,5 cl rum,2 dl tej,3 evőkanál liszt
A csokoládémázhoz :10 dkg étcsokoládé,5 dkg Rama
Elkészítés
A tojásokat feltörjük és kettévesszük. A sárgáját habosra keverjük a cukor kétharmadával és a vízzel, majd hozzávegyítjük a sütőporral elkevert lisztet és a maradék cukorral fényesre vert kemény habot. A masszát kétfelé vesszük. Ramával kikent, lisztezett tepsibe itt-ott szétszórjuk az egyik felét. A massza másik felébe beletesszük az őrölt diót, a szalalkálit és a tepsi üres részeire rakjuk. Előmelegített sütőben lassú tűzön kisütjük. A tejben folytonos keverés mellett sűrűre főzzük a lisztet, majd félretesszük hűlni. A Ramát habosra keverjük a cukorral, a dióval és a rummal. Hozzáadjuk a kihűlt péphez és simára keverjük. Az összetört csokoládét gőz felett felolvasztjuk a Ramával. A krémet rákenjük a kihűlt tésztára és hideg helyre tesszük. Másnap reggel ráöntjük az olvasztott csokoládét és mielőtt megszilárdulna, késsel a kívánt formára vágjuk. Amikor teljesen megdermedt, készre szeleteljük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu