Hozzávalók 8 főre:Tésztához: 18 dkg liszt,18 dkg cukor,6 dkg vaj vagyRama ,4 tojás ,csipet só,1 tk sütőpor ,1 ek kakaó
Krémhez:
15 dkg cukor,1 cs karamelles pudingpor (Dr. Oetker),3 dl tej,20 dkg vaj vagy
Rama
A
süti tetejére: ,kb. 20 dkg piskótatallér ,10 dkg ét tortabevonó (vagy
étcsoki),2-3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A puha vajat kikeverjük a
cukorral és a tojássárgákkal. A lisztben elkeverjük a kakaót és a sütőport,
majd hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez. A tojások fehérjét pici sóval kemény
habbá verjük, majd a habot óvatosan hozzákeverjük a masszához. Sütőpapírral
bélelt tepsibe tesszük, és tűpróbáig sütjük.A krémhez a cukrot karamellizáljuk,
majd felengedjük a tej felével, és ha már felolvadt, beleöntjük a tej másik
felével kikevert pudingport is. Sűrűre főzzük. Ha teljesen kihűlt, a vajjal együtt
habosra keverjük (géppel).A kihűlt piskótát éles késsel két lappá vágjuk. A
krém felével megkenjük az alsó lapot, majd ráhelyezzük a másikat, amit szintén
krémmel kenünk meg.A süti tetejére piskótatallérokat rakosgatunk szépen
elrendezve, majd megcsurgatjuk az olajjal felolvasztott tortabevonóval.Ha a
csoki megkötött, alufóliával fedjük be a süteményt, hogy a piskótatallérok
hamarabb bepuhuljanak, mert csak így tudjuk szépen felszeletelni. Tegyük
hűtőbe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu