miercuri, 27 martie 2013

Piskótasipkás karamell szelet



Hozzávalók  8 főre:Tésztához: 18 dkg liszt,18 dkg cukor,6 dkg vaj vagyRama ,4 tojás ,csipet só,1 tk sütőpor ,1 ek kakaó
 Krémhez: 15 dkg cukor,1 cs karamelles pudingpor (Dr. Oetker),3 dl tej,20 dkg vaj vagy Rama
 A süti tetejére: ,kb. 20 dkg piskótatallér ,10 dkg ét tortabevonó (vagy étcsoki),2-3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A puha vajat kikeverjük a cukorral és a tojássárgákkal. A lisztben elkeverjük a kakaót és a sütőport, majd hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez. A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd a habot óvatosan hozzákeverjük a masszához. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és tűpróbáig sütjük.A krémhez a cukrot karamellizáljuk, majd felengedjük a tej felével, és ha már felolvadt, beleöntjük a tej másik felével kikevert pudingport is. Sűrűre főzzük. Ha teljesen kihűlt, a vajjal együtt habosra keverjük (géppel).A kihűlt piskótát éles késsel két lappá vágjuk. A krém felével megkenjük az alsó lapot, majd ráhelyezzük a másikat, amit szintén krémmel kenünk meg.A süti tetejére piskótatallérokat rakosgatunk szépen elrendezve, majd megcsurgatjuk az olajjal felolvasztott tortabevonóval.Ha a csoki megkötött, alufóliával fedjük be a süteményt, hogy a piskótatallérok hamarabb bepuhuljanak, mert csak így tudjuk szépen felszeletelni. Tegyük hűtőbe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu