marți, 11 decembrie 2012

Banános csokis-diós kevert


Hozzávalók:
15 dkg kristálycukor
5 db tojás
20 dkg vaj
3 db nagyobb banán szeletelve
25 dkg finomliszt
5 dkg apróra vágott dió
5 dkg étcsokoládé apró kockára vágva
1 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítése:
A hozzávalókat a felsoroltak szerint jól kikeverjük robotgéppel.  Majd egy 30 x 22 cm-es kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük  a masszát. A tetejét villával megcsíkozzuk, kiegyenesítjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 22-25 percig sütjük.  (Tűpróba!) Hagyjuk kihűlni  a tepsiben, majd kifordítjuk. A tetejére porcukrot, vagy csoki öntetet rakhatunk.
Én 5 dkg étcsokoládét felolvasztottam 1 evőkanál tejszínnel és 1 kávéskanál vajjal. Ezzel  díszítettem.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu