joi, 27 decembrie 2012

Francia makos




Hozzávalók:
Mézes laphoz: (2 db)
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek méz
  • 7,5 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 kk szódabikarbóna
Mákos piskótához:
  • 180 g cukor
  • 120 g liszt
  • 6 db tojás
  • 3 ek víz
  • fél dl étolaj
  • 1 kk sütőpor
  • 10dkg őröletlen mák
Krémhez:
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
Tetejére:
  • mandulaforgács
  • olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A mézes lapokhoz összegyúrjuk a hozzávalókat, majd a tésztát kettévesszük, lisztezzük és kinyújtjuk. Sütőpapíron megsütjük, külön-külön (10 perc). A piskótához felverjük a fehérjéket, majd a sárgákat kikeverjük a cukorral. Az utóbbihoz hozzáadjuk a vizet, az olajat és a lisztet, a sütőport, valamint a darálatlan mákot. Ebbe keverjük bele a habbá vert fehérjét, és papírral bélelt tepsiben kb. 20 percig, tűpróbáig sütjük. A krémhez a pudingport a fenti mennyiségű tejjel és cukorral felfőzzük, majd hagyjuk kissé hűlni, és hozzákeverjük a margarint. A rétegek: mézes lap – krém – mákos piskóta – krém – mézes lap – vékony réteg krém. A tetejére mandulaforgácsot szórunk, és olvasztott csokit csurgatunk rá.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu