luni, 17 decembrie 2012

Diós csoda

Hozzávalók:
Tészta:
- 4 tojás, 15 dkg margarin, 15 dkg cukor,
 - 1 evők. kakaópor, 7 dkg rétesliszt, fél cs. sütőpor,
- 12 dkg darált dió, baracklekvár.
1.Krém:
- 20 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 1 cs.
vaníliás cukor, 4 evők. rum.
2.Krém:
- 1 tojás, 3 evők. kakaópor, 15 dkg porcukor,
- 20 dkg margarin.
Tetejére:
- 1 tojásfehérje, 12 dkg porcukor, pár csepp citrom.

Elkészítése:

A 4 tojássárgáját kikeverem a margarinnal, majd belekeverem a cukrot, és a kakaót.
A tojások fehérjéjét kemény habbá verem, és óvatosan belekeverem, az előbbi masszámhoz. Beleszitálom a sütőporos lisztet, és óvatosan elkeverem. Végül a darált diót keverem hozzá. Kimargarinozott, belisztezett, közepes tepsiben, 160 fokon sütöttem meg, előmelegített sütőben.
A kihűlt tésztát a tepsiben hagyva, megkentem baracklekvárral. Rátettem a 1.Krémet, amit csak össze kell keverni.
Erre kerül a 2.Krém, amihez a margarint a porcukorral, és a kakaóval kikeverek, és hozzáadom a tojást.
A tetejére a tojásfehérjét kikeverem a porcukorral, és a citromlével, és tetszőleges mintát rajzolok a tetejére.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu