joi, 27 decembrie 2012

Izadora szelet


Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • 6 ek liszt
  • 1 ek olaj
  • 1 cs babapiskóta
  • 2-3 dl lefőzött kávé
  • 1 rumaroma
  • 1 üveg baracklekvár
Krémhez:
  • 1/2 tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek cukor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
Elkészítése:
Tészta:
A 6db tojást szétválasztom a fehérjét felverem, majd tojás sárgájához hozzáadom a porcukrot,és azt is habosra kikeverem,és hozzáadom a felvert fehérjéhez. Utána pedig a lisztet,és a sütőport,olajat is hozzáadjuk,és egy vékony piskótalapot sütünk belőle.
Krém:
Gőz felett a 1/2 tejet 2 csomag pudingport,és a 2 evőkanál cukrot összefőzöm.A margarint kikeverem a 20 dkg porcukorral,és ha majd kihűlt a pudingos krém,együtt habosra keverem őket.
Piskótalapra rákenem a baracklekvárt,majd a babapiskótát rárakosgatom egymás mellé,úgy hogy előtte belemártogatom a kávés-rumos lébe. Ha ezzel készen vagyunk rákenem a pudingos krémet,majd a felvert tejszínhabot,és végül csokit reszelek a tetejére.Nagyon finom,és mutatós.Talán nem a legolcsóbb kategória,viszont nagyon kiadós süti.Általában ünnepeken szoktam megcsinálni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu