joi, 27 decembrie 2012

KARAMELLES-BANÁNOS SÜTI


Hozzávalók:
Tészta:
  • 5 tojás
  • 5 ek víz
  • 5 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 4-5 banán
  • 2 ek kakaópor
  • 10 dkg savanykás lekvár a kenéshez
Krém:
  • 7 dl tej
  • 2 ek liszt
  • 2 zacskó vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 4 ek porcukor
Tejszín:
  • 4 ek kristálycukor
  • 3 dl tej
  • 2 zacskó tejszínhabpor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgákat alaposan elkeverjük a cukorral és a vízzel, majd óvatosan beleforgatjuk a habhoz és végül óvatos, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.
Amíg kihűl elkészítjük a krémet. Egy kevés tejben elkeverjük a pudingporokat és a lisztet is, majd felengedjük a többi tejjel és besűrítjük kis lángon. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudinghoz, ha az kihűlt.
A tejszínes réteghez a cukrot megpirítjuk egy serpenyőben, majd felengedjük a tejjel és addig keverjük, míg fel nem oldódik a karamell. Ha kihűlt hozzáadjuk a habporokat és kemény habbá verjük.
Én nem ezt a piskótát sütöm, 5 tojásból a hagyományos vizes piskótát.
A kihűlt piskótát megkenjük a lekvárral, majd egy kevés vaníliás krémmel. Erre rákarikázzuk a banánokat és végül befedjük a maradék krémmel. Tetejére jön a karamelles tejszínhab. Kakaóporral meghintjük és pár órára hűtőbe tesszük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu