sâmbătă, 29 decembrie 2012

Covrigei cu cascaval




Ingrediente:
 400 g faina

250 g margarina Rama cub (sau unt)
1 plic praf de copt
2 lingurite sare
200 g cascaval
3-4 linguri smantana
cascaval pentru presarat deasupra
un ou pentru uns covrigeii

Mod de preparare:
Faina cu margarina se amesteca, se adauga praful de copt, cascavalul ras si sarea.
Se framanta, se adauga 3-4 linguri smantana, atat cat sa obtinem un aluat care sa se poata intinde usor, dar sa nu fie prea moale.
Aluatul se pune la rece pentru 30 de min. Se intinde in foaie cu o grosime de 5 mm, se decupeaza aluatul cu o forma de covrigei ( aluatul ramas de la decupat, se framanta din nou pana la omogenizare si se intinde din nou in foaie ). Se aseaza covrigeii in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou batut in care punem sare si se presara deasupra cascaval ras. Se coc la foc moderat pana se rumenesc usor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu