marți, 11 decembrie 2012

Raffaello szelet



Fehér tészta:
5 tojásfehérjét kemény habbá verünk, a vége felé 15 dkg cukrot szórunk bele. 15 dkg kókuszreszeléket 2 evőkanál rétesliszttel és fél csomag sütőporral elkeverünk, a habba forgatjuk, és fél citrom levét belefacsarunk. Előmelegített sütőben közepes lánggal (180fok, légkeverésesen 165 fok) kb. 15 perc alatt megsütjük. Én  30 x 22 cm-es tepsiben sütöttem!

Barna tészta:
5 tojásfehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verünk. 15 dkg darált diót, 3 evőkanál keserű kakaóporral, 2 evőkanál rétesliszttel és fél csomag sütőporral összekeverünk, és a habba forgatjuk. Ezt is megsütjük.

Krém:
10 tojássárgáját egy csomag vaníliás cukorral, és 20 dkg kristálycukorral kikeverjük, 1 csomag vaníliás főzős pudingport keverünk hozzá, majd 3 dl tejet, és sűrűre főzzük. Tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, majd 25 dkg rámát keverünk apránként bele.

Összeállítás:
Fehér tészta + krém 3/4 része + barna tészta + a maradék krém. Tetejét kókusz reszelékkel kell megszórni.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu