marți, 11 decembrie 2012

Mogyorókrémes kocka




Hozzávalók:

Piskótához: 7 db tojás, 7 evőkanál kristálycukor, 6 evőkanál finomliszt, 2 evőkanál kakaópor, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor.
Előmelegített sütőben 30 x 22 cm-es sütőpapírral bélelt  tepsiben, 180 fokon 20 percig légkeveréssel megsütjük a piskótát.

Krémhez: 10 dkg mogyorókrém (Nutella), 5 dkg pirított ledarált mogyoró, 3 evőkanál rum, 10 dkg porcukor, 5 dl Hulala ( vagy tejszín), 2 dkg  étkezési zselatin.
Csoki máz:  20 dkg étcsokoládé, 3 evőkanál étolaj, 3 evőkanál tejszín.
Díszítéshez: pirított mogyorószemek.

Elkészítése:
A piskótalapot keresztben kettévágjuk. A mogyorókrémet a rummal és a porcukorral kikeverjük. A tejszínt keményre verjük. A mogyorókrémet a kemény tejszínhabbal fellazítjuk, majd belevegyítjük a feloldott zselatint és a pirított mogyorót. A krémet vastagon az alsó piskótalapra kenjük. Óvatosan ráfektetjük a felső lapot, majd dermedésig, kb. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk.
A vízgőz felett megolvasztott csokoládéval, melybe 3 evőkanál étolajat, és 3 evőkanál tejszínt keverünk a felső lapot megkenjük. Száradás után a süteményt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük. Majd a pirított mogyorószemekkel díszítjük.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu