miercuri, 19 decembrie 2012

Savarine





Ingrediente 

6 oua 
5 ling de zahar 
4 ling de faina si 2 de pezmet
2 ling de ulei 
o lingurita de praf de copt

Sirop de rom 
o cana de zahar (200 gr)
doua cani de apa
Acestea se vor paune la fiert pana cand apa scade la jumate si siropul e putin grosut se pune 3 ling de estenta de rom ,se amesteca si se va da la racit .

Intre timp facem blatul 

batem albusurile spuma cu zaharul si pe urma vom adauaga galebenusurile frecate cu uleiul+praful de copt stins cu lamaie  .Acum vom pune si faina si pezmetul lingura cu lingura si vom amestca usor :)de jos in sus .
Blatul obtinut il vom pune in forme si sa da la cuptor pentru 20 -25 minte la  350 F.Pana se vor rumeni putin se lasa in tava sa se raceasca 
Dupa ce sau racit le vom taia in doua(dar mai sus putin de juate ca acelava fii capacelul) cu grija .Pe urma luam tot cate una si o vom inbaia in siropul de rom si pe partea de jos vom unge cu gem de piersici sau caise .
Le vom aseza frumos pe un platoauu .Luam cat euna si incepem sa o umplem cu frisca si cine doreste poate sa o orneze si deasupara (eu am facut asa cami place friscaaaa :))

Deasupra se pune gem sau o cireasa mica 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu