marți, 11 decembrie 2012

Diós tejszínes szelet (liszt nélkül)



Hozzávalók a tésztához:
8 tojás
20 dkg porcukor
4 evőkanál víz
1 csipetnyi só
2 kávéskanál kakaópor
20 dkg darált dió
2 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
1 kávéskanál szódabikarbóna

Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
1 evőkanál vaníliás cukor
5 dl hulala 
1 evőkanál étkezési zselatinpor
4 evőkanál víz

Tetejére: csokoládé-reszelék

Elkészítése:
Először a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük az 1 csipetnyi sóval, és félretesszük. A sárgáját pedig alaposan kikeverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a darált diót, a zsemlemorzsát, a kakaóport, vizet és a szódabikarbónát. Majd a  habot óvatosan belekeverjük a tésztába fakanállal.
Sütőpapírral bélelt 36x27 cm-es tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben, légkeverésen, 180 fokon 22 perc alatt megsütjük.  (Tűpróba!) Ha kész, még melegen kifordítjuk a tepsiből és lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy deszka segítségével visszahelyezzük a tepsibe.

Ezután elkészítjük a krémet: A 2 csomag vaníliás pudingport egy kis lábosban kikeverjük csomómentesre a tejjel, beletesszük a vaníliás cukrot, és sűrűre főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni. Majd jó keményre felverjük a hulalát.  Egy kis lábosban az 1 evőkanál zselatint a 4 evőkanál vízben kikeverjük, majd  felmelegítjük. Langyosan belekeverjük a felvert hulalába, és utána hozzákeverjük  a langyos pudingot is.

Ezt követően a tepsibe visszahelyezett piskótára rákenjük a krémet, egyenesre simítjuk.  A tetejére végezetül csokoládé-reszeléket szórunk.
Körülbelül 2 óra múlva szeletelhető.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu