joi, 27 decembrie 2012

Dalma suti


Hozzávalók:
Tésztához:
  • 5 db tojás
  • 34 dkg cukor
  • 11 ek víz
  • 12 dkg darált dió
  • 23 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
Krémhez:

  • 5 dl tej
  • 5 ek búzadara
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg margarin
  • pár csepp vanília aroma
  • pár csepp rum aroma
  • 2 dl tejszínhab
·         Elkészítése:
·         A tojásokat a cukorral kb 5 perc alatt habosra verjük,kanalanként hozzáadjuk a vizet,tovább verjük ,majd végül a liszttel elkevert diót és sütőport. Egy 25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral,majd a tésztát beleöntjük,elsimítjuk. 180 fokon tűpróbáig sütjük. A megsült,kihűlt tésztát ketté vágjuk.
·         A krém készítése:
·         A tejet a cukrokkal,búzadarával felfőzzük,majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal,pár csepp rum és vanília aromával jól kiverjük a főzött krémet. A tejszínhabot keményre felverjük,majd a krémhez keverjük a dióval együtt. Jól lehűtjük. A fele krémet a a két lap közé kenjük,a másik felét pedig a felső lapra simítjuk. Bevonhatjuk csokimázzal vagy durvára reszelt csokival is díszíthetjük.
·         Én epres joghurtos csokiforgáccsal díszítettem.
Finom,kiadós süti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu