·
A tésztához
2 evőkanál méz
2 evőkanál kakaópor
2 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
20 dkg porcukor
5 dkg Rama
40 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
2 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
20 dkg porcukor
5 dkg Rama
40 dkg liszt
·
A krémhez
1 l tej
3 csomag puncs ízű pudingpor
25 dkg porcukor
25 dkg puha Rama
3 csomag puncs ízű pudingpor
25 dkg porcukor
25 dkg puha Rama
·
A tetejére
10 dkg étbevonó massza
2 evőkanál étolaj
2 evőkanál étolaj
Elkészítés
1.A tésztához
valókat a liszt kivételével egy tálba összemérjük és kézi habverővel gőz felett
simára keverjük. A 40 dkg lisztet is hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle. Ha
kicsit ragad, szórjunk alá lisztet.
2.A tésztát 10 percig pihentetjük, majd 4 nagyon
vékony lapot nyújtunk belőle, amiket a tepsi hátára fektetve sütünk meg.
Előmelegített sütőben 220°C-on 8-10 perc alatt megsütjük. Még forrón, egy
vékony késsel elválasztjuk a megsült tésztát a tepsi hátától.
3.A krémhez megfőzzük a pudingot a tejjel, majd
kihűtjük. A Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot is
hozzáadjuk és ezzel megtöltjük a lapokat. Hűtőbe tesszük éjszakára.
4.A tetejére gőz felett felmelegítjük a masszát és az olajat, majd a
sütire simítjuk. Miután megkötött a bevonat, forró vízbe mártott késsel
szeleteljük
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu