sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Angelina alma


Hozzávalók
·         A tésztához
2 evőkanál méz
2 evőkanál kakaópor
2 db tojás
 1 kávéskanál szódabikarbóna

20 dkg porcukor
5 dkg Rama
40 dkg liszt
·         A krémhez
1 l tej
3 csomag puncs ízű pudingpor
25 dkg porcukor
25 dkg puha Rama 
·         A tetejére
10 dkg étbevonó massza
2 evőkanál étolaj

Elkészítés

1.A tésztához valókat a liszt kivételével egy tálba összemérjük és kézi habverővel gőz felett simára keverjük. A 40 dkg lisztet is hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle. Ha kicsit ragad, szórjunk alá lisztet.
2.A tésztát 10 percig pihentetjük, majd 4 nagyon vékony lapot nyújtunk belőle, amiket a tepsi hátára fektetve sütünk meg. Előmelegített sütőben 220°C-on 8-10 perc alatt megsütjük. Még forrón, egy vékony késsel elválasztjuk a megsült tésztát a tepsi hátától.
3.A krémhez megfőzzük a pudingot a tejjel, majd kihűtjük. A Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot is hozzáadjuk és ezzel megtöltjük a lapokat. Hűtőbe tesszük éjszakára.
4.A tetejére gőz felett felmelegítjük a masszát és az olajat, majd a sütire simítjuk. Miután megkötött a bevonat, forró vízbe mártott késsel szeleteljük

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu