Hozzávalók
Tésztához:
-8 db tojás
-28 dkg cukor
-4 cs. puncs pudingpor
Krémhez:
-20 dkg margarin
-25 dkg porcukor
-3 dl tej
-3 tojássárgája
-3 ek. liszt
Máz:
-3 tojásfehérje
-15 dkg porcukor
Díszítés:
- cukorgyöngy, vagy színes csokidara
Elkészítés:
Rózsaszín piskótatésztát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk. A
tojássárgáját 8 dkg cukorral habosra keverjük. A fehérjét a maradék 20 dkg
cukorral krémes habbá verjük. A tojássárgájára rakjuk a fehérhab egyharmadát,
összekeverjük. A többi habot is rátesszük, lazán elkeverjük, de nem teljesen
simára. Két részletben rászórjuk az átszitált puncs pudingport, és óvatosan a
habhoz adjuk. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk.
Előmelegített sütőben megsütjük. Míg a lap kihűl, elkészítjük a krémet. A
lisztet egy kevés tejjel pépesre keverjük, majd a tojássárgáját is
belekeverjük. A maradék tejet felforraljuk. A forró tejet a lisztes pépre
öntjük, majd újraforrásig főzzük. Ezután kihűtjük. A puha margarint habosra
keverjük a porcukorral, majd a lefőzött alapot is belekeverjük. A kihűlt
tésztát középen kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel. A tojásfehérjét a
porcukorral gőz fölött habbá verjük, majd rákenjük a tetejére, és hullámosra
mintázzuk. Hűtőbe tesszük az elkészült süteményt . Felszeletelés előtt a
tetejét cukorgyönggyel, vagy színes csokidarával díszítjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu