·
8 tojásfehérje
·
4 evőkanál víz
·
10 evőkanál cukor
·
1 kávéskanál rózsakő(szalalkáli)
·
10 evőkanál liszt
·
csipetnyi só
A
fehér hablaphoz:
· 4 tojásfehérje
· 4 tojásfehérje
·
15 dkg cukor
·
15 dkg darált dió
·
1 - 2 evőkanál liszt
A
krémhez:
· 25 dkg margarin
· 25 dkg margarin
·
4 tojássárgája
·
1 dl erős feketekávé
·
2 evőkanál liszt
A
glazúrhoz:
· 15 dkg rózsaszínre pergelt cukor
· 15 dkg rózsaszínre pergelt cukor
·
15 dkg vagdalt dió
Elkészítés:
A piskóta:
A nyolc tojássárgáját két kanál vízzel, tíz kanál cukorral és egy kávéskanál rózsakővel(szalalkálival) kikavartam. Addig kell kavarni amíg a cukor teljesen elolvad, a tojások színe kivilágosodik, és szinte bugyborékol a massza kavarás közben.
A piskóta elkészítésekor jó, ha kéznél van egy segítség, aki lassan kavargatja a tojásos masszát, amíg a tojásfehérjéket felverjük. Mi édesanyámmal kölcsönösen szoktunk segíteni egymának ilyenkor.
Tehát a következő lépés: a tojásfehérjéket két kanál vízzel és csipetnyi sóval kemény habbá verem. Ezután a két masszát összekeverem, és gyengéden hozzáforgatom a tíz kanál lisztet. Előre kiolajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. és előmelegített sütőben megsütöm. Az első tíz percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert a piskóta könnyen összeesik.Amikor elkészült lapítóra borítom.
A fehér hablap:
A négy tojásfehérjét tizenöt dkg cukorral kemény habbá verem, majd beleforgatom a tizenöt dkg darált diót, és egy - két kanál lisztet, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze. Ezt a masszát is kiolajozott, és sütőpapírral bélelt tepsiben halvány barnára sütöm. Nagyon vigyázni kell rá, mert könnyen megég.
A krém:
A négy tojássárgáját egy dl erős feketekávéval. valamint két kanál liszttel, gőz felett kikavarom. Amikor ez az alap kihül, hozzákeverem a margarint is.
A glazúr:
A tizenöt dkg cukrot rózsaszínre pergelem, hozzáadom a vagdalt diót. Ezt vizes lapítóra kiöntöm, és mikor meghült apró darabokra töröm.
Összerakás:
A piskótalapra rákenem a krém felét, rárakom a fehér hablapot, erre rákenem a krém másik felét, aztán a legtetejére a glazúrt.
Szeletelve tálalom.
A piskóta:
A nyolc tojássárgáját két kanál vízzel, tíz kanál cukorral és egy kávéskanál rózsakővel(szalalkálival) kikavartam. Addig kell kavarni amíg a cukor teljesen elolvad, a tojások színe kivilágosodik, és szinte bugyborékol a massza kavarás közben.
A piskóta elkészítésekor jó, ha kéznél van egy segítség, aki lassan kavargatja a tojásos masszát, amíg a tojásfehérjéket felverjük. Mi édesanyámmal kölcsönösen szoktunk segíteni egymának ilyenkor.
Tehát a következő lépés: a tojásfehérjéket két kanál vízzel és csipetnyi sóval kemény habbá verem. Ezután a két masszát összekeverem, és gyengéden hozzáforgatom a tíz kanál lisztet. Előre kiolajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. és előmelegített sütőben megsütöm. Az első tíz percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert a piskóta könnyen összeesik.Amikor elkészült lapítóra borítom.
A fehér hablap:
A négy tojásfehérjét tizenöt dkg cukorral kemény habbá verem, majd beleforgatom a tizenöt dkg darált diót, és egy - két kanál lisztet, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze. Ezt a masszát is kiolajozott, és sütőpapírral bélelt tepsiben halvány barnára sütöm. Nagyon vigyázni kell rá, mert könnyen megég.
A krém:
A négy tojássárgáját egy dl erős feketekávéval. valamint két kanál liszttel, gőz felett kikavarom. Amikor ez az alap kihül, hozzákeverem a margarint is.
A glazúr:
A tizenöt dkg cukrot rózsaszínre pergelem, hozzáadom a vagdalt diót. Ezt vizes lapítóra kiöntöm, és mikor meghült apró darabokra töröm.
Összerakás:
A piskótalapra rákenem a krém felét, rárakom a fehér hablapot, erre rákenem a krém másik felét, aztán a legtetejére a glazúrt.
Szeletelve tálalom.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu