vineri, 23 noiembrie 2012

Tejszínes, mazsolás, diós szelet



Hozzávalók

·         15 dkg mazsola
4 evőkanál rum

8 tojás
30 dkg kristálycukor
6 evőkanál víz
30 dkg darált dió
15 dkg darált háztartási keksz
·         Tepsi kikenéséhez
2 dkg Rama
finomliszt
·         Krém
7 dl tejszín
2 csomag habfixáló

Elkészítés

A mazsolát a rummal meglocsoljuk és félretesszük. A tojások sárgáját a cukorral, elektromos habverővel 3-4 perc alatt habosra verjük. A vizet és a rumos mazsolát hozzáadjuk. A diót a keksszel összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekhez keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a cukros masszába forgatjuk. Egyharmad kekszes diót rászórunk, majd egyharmad tojáshabot hozzáadunk és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradékot ugyanígy adjuk hozzá. Tepsibe simítjuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, meglocsoljuk rummal, utána megkenjük mogyorókrémmel. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, habfixálóval rögzítjük, (a növényi tejszínhez nem kell habfixáló, mert nem fog összeesni). A tejszínt egyenletesen a tésztára kenjük, majd betakarjuk a tészta másik felével. Tetejére olvasztott csokit teszünk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu