Hozzávalók
· 15 dkg mazsola
4 evőkanál rum
8 tojás
30 dkg kristálycukor
6 evőkanál víz
30 dkg darált dió
15 dkg darált háztartási keksz
·
Tepsi kikenéséhez
2 dkg Rama
finomliszt
finomliszt
·
Krém
7 dl tejszín
2 csomag habfixáló
2 csomag habfixáló
Elkészítés
A mazsolát a rummal
meglocsoljuk és félretesszük. A tojások sárgáját a cukorral, elektromos
habverővel 3-4 perc alatt habosra verjük. A vizet és a rumos mazsolát
hozzáadjuk. A diót a keksszel összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekhez
keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a cukros masszába
forgatjuk. Egyharmad kekszes diót rászórunk, majd egyharmad tojáshabot
hozzáadunk és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradékot ugyanígy adjuk
hozzá. Tepsibe simítjuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt,
kettévágjuk, meglocsoljuk rummal, utána megkenjük mogyorókrémmel. A krémhez a
tejszínt kemény habbá verjük, habfixálóval rögzítjük, (a növényi tejszínhez nem
kell habfixáló, mert nem fog összeesni). A tejszínt egyenletesen a tésztára
kenjük, majd betakarjuk a tészta másik felével. Tetejére olvasztott csokit
teszünk
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu