sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Százpengős sütemény


Hozzávalók

·         Tészta
5 tojás
10 evőkanál cukor
5 evőkanál forró víz
15 dkg darált dió
10 evőkanál liszt
1/2 sütőpor 
·         Krém
1 cs vaníliás puding
3 dl tej
20 dkg porcukor
25 dkg Rama 
·         Öntet
3 evőkanál cukor
8 evőkanál rum
1,5 dl baracklekvár
1 citrom héja lereszelve
25 dkg kerek piskótatallér (kb 60 db)
olvasztott csokoládé
Elkészítés
A tojások sárgáját a cukorral és vízzel habosra keverjük, majd hozzákeverjük a lisztet, a darált diót és végül beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. 180 fokos sütőben kb. 25-30-percig sütjük. Amíg a tészta sül, addig a pudingot felfőzzük a 3 dl tejben, ha kihűlt, habosra keverjük a Ramával és a porcukorral. A krémet rákenjük a kihűlt tésztára. Az öntet hozzávalóit összeforraljuk és a piskótakorongokat kicsit megáztatjuk benne, majd egyenként ráhelyezzük a krémre. Tetejét olvasztott csokival meglocsoljuk, vékony csíkokban rácsurgatjuk. Kis kockákra vágjuk a korongok mentén.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu