sâmbătă, 10 noiembrie 2012

PRAJITURA DELIA




INGREDIENTE
·         Blat:
·         oua
·         140 gr zahar
·         6 lg rase faina
·         1 plic praf de copt
·         1 lg cafea praf
·         200 gr zahar
·         1 cana (de ceai) nuca macinata
·         Crema de cafea:
·         3 galbenusuri
·         225 gr zahar
·         350 gr unt
·         1 cana nuci prajite si taiate
·         1 c cafea lichida
·         1 lg zatz
·         Glazura de ciocolata:
·         200 gr ciocolata
·         4-6 lg frisca

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA DELIA

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o tava de 25cm x 35cm cu hartie de copt.
Blat:
Batem albusurile cu un praf de sare, apoi punem zaharul si mixam pe viteza mare pana ajungem la consistenta de bezea. Apoi punem galbenusurile, pe rand. La final inglobam amestecul de faina, praf de copt, cafea si nuca macinata amestecand de sus in jos cu o lingura mare. Punem in tava de copt si tinem la cuptor pana trece testul scobitorii.
Crema de cafea:
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare, apoi punem totul pe baie de aburi si amestecam continuu pana ce zaharul se topeste de tot. Nu lasam prea mult, altfel crema isi pierde consistenta fina. Luam de pe foc, turnam cafeaua si zatzul si omogenizam. Lasam la racit, apoi incorporam in untul/margarina cremoasa. La final adaugam nucile taiate.
Dupa ce blatul s-a racit, turnam crema peste si nivelam.
Glazura:
Pe baie de aburi, incalzim frisca, apoi adaugam ciocolata maruntita si lasam sa se topeasca. Dupa ce s-a omogenizat, luam si lasam la racit putin, apoi turnam cu grija peste crema. Lasam la racit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu