·
Blat:
·
6 oua
·
140 gr zahar
·
6 lg rase faina
·
1 plic praf de copt
·
1 lg cafea praf
·
200 gr zahar
·
1 cana (de ceai) nuca macinata
·
Crema de cafea:
·
3 galbenusuri
·
225 gr zahar
·
350 gr unt
·
1 cana nuci prajite si taiate
·
1 c cafea lichida
·
1 lg zatz
·
Glazura de ciocolata:
·
200 gr ciocolata
·
4-6 lg frisca
MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA DELIA
Incalzim
cuptorul la 180C si tapetam o tava de 25cm x 35cm cu hartie de copt.
Blat:
Batem
albusurile cu un praf de sare, apoi punem zaharul si mixam pe
viteza mare pana ajungem la consistenta de bezea. Apoi punem galbenusurile, pe
rand. La final inglobam amestecul de faina, praf de copt, cafea si nuca
macinata amestecand de sus in jos cu o lingura mare. Punem in tava de copt si
tinem la cuptor pana trece testul scobitorii.
Crema
de cafea:
Mixam
galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare, apoi punem totul pe baie
de aburi si amestecam continuu pana ce zaharul se topeste de tot. Nu lasam prea
mult, altfel crema isi pierde consistenta fina. Luam de pe foc, turnam cafeaua
si zatzul si omogenizam. Lasam la racit, apoi incorporam in untul/margarina
cremoasa. La final adaugam nucile taiate.
Dupa
ce blatul s-a racit, turnam crema peste si nivelam.
Glazura:
Pe
baie de aburi, incalzim frisca, apoi adaugam ciocolata maruntita si lasam sa se
topeasca. Dupa ce s-a omogenizat, luam si lasam la racit putin, apoi turnam cu
grija peste crema. Lasam la racit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu