joi, 29 noiembrie 2012

Kókuszba töltött keksz őzgerinc


hozzávalók 4 főre
Kókuszos részhez:

·         5 dl tej
·         5 ek cukor
·         3 ek liszt
·         1 cs vaníliás cukor
·         20 dkg kókuszreszelék
·         2 tk étkezési zselatin
Kakaós részhez:
·         40 dkg keksz
·         1,7 dl víz
·         15 dkg porcukor
·         3 ek kakaópor
·         20 dkg margarin vagy bármilyen vaj
·         1 ek rum

elkészítés
Elsőnek a kókuszos részt készítjük el. A tejet felforraljuk a cukorral.
Kevés tejet elvéve a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez. Tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, tovább hűtve (kevés tejet elvéve a zselatint feloldjuk), és ezt is a tejhez öntjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
Egy őzgerincformát folpack-kal kibélelünk, és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön. A tetejére hagyjunk.
Elkészítjük a kakaós tésztát. A keksz felét tördeljük apróra, a másik felét daráljuk le. A vizet, porcukrot, kakaót, vajat tegyük egy edénybe és 5 percig főzzük. A végén öntsük hozzá a rumot. Majd jól keverjük el a keksszel.
Pakoljuk a fehér masszára a barna részt. Végül a tetejét a fehér, megmaradt kókuszos krémmel zárjuk. Jól nyomkodjuk bele. Tegyük hűtőbe, amíg kissé megdermed.
Mikor úgy látjuk eléggé meg van keményedve, egy tálcát a tetejére téve, hirtelen mozdulattal ráfordítjuk. Aztán a bordáknál szeleteljük és várjuk a dicsérő szavakat... jó étvágyat!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu