hozzávalók 4 főre
Kókuszos részhez:
·
5 ek cukor
·
3 ek liszt
·
1 cs vaníliás cukor
·
20 dkg kókuszreszelék
·
2 tk étkezési zselatin
Kakaós részhez:
·
40 dkg keksz
·
1,7 dl víz
·
15 dkg porcukor
·
3 ek kakaópor
·
20 dkg margarin vagy bármilyen vaj
·
1 ek rum
elkészítés
Elsőnek a kókuszos
részt készítjük el. A tejet felforraljuk a cukorral.
Kevés tejet elvéve a lisztet
csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez. Tűzről levéve
belekeverjük a vaníliás cukrot, tovább hűtve (kevés tejet elvéve a zselatint
feloldjuk), és ezt is a tejhez öntjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket
is.
Egy őzgerincformát folpack-kal
kibélelünk, és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is
kerüljön. A tetejére hagyjunk.
Elkészítjük a kakaós tésztát. A keksz
felét tördeljük apróra, a másik felét daráljuk le. A vizet, porcukrot, kakaót,
vajat tegyük egy edénybe és 5 percig főzzük. A végén öntsük hozzá a rumot. Majd
jól keverjük el a keksszel.
Pakoljuk a fehér masszára a barna
részt. Végül a tetejét a fehér, megmaradt kókuszos krémmel zárjuk. Jól
nyomkodjuk bele. Tegyük hűtőbe, amíg kissé megdermed.
Mikor úgy látjuk eléggé meg van
keményedve, egy tálcát a tetejére téve, hirtelen mozdulattal ráfordítjuk. Aztán
a bordáknál szeleteljük és várjuk a dicsérő szavakat... jó étvágyat!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu