·
A krémhez
2,5 dl tejszín
15 dkg Rama
1 liter tej
12 evőkanál cukor
3 csomag vaníliás pudingpor
7 tojássárgája
kókuszreszelék a tetejére
·
A tésztához
15 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál liszt
20 dkg cukor
7 tojásfehérje
2 evőkanál liszt
20 dkg cukor
7 tojásfehérje
Elkészítés
A tojásfehérjét felverjük keményre,
folyamatosan hozzáadagoljuk a cukrot, majd a végén finoman hozzákeverjük a 2
evőkanál liszttel elkevert kókuszreszeléket. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180
fokon világosra sütjük, (20x30 méretű a tepsi). Vigyázat hamar megsül, nem kell
túlsütni, mert száraz lesz. Krém: a tojássárgákat a vaníliás pudingporral, a
cukorral és a tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a Ramát, és
rákenjük a krémet a kihűlt tésztára. Ezután a tejszínt felverjük, és rákenjük a
sárga krémre. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu