8 tojás,
8 evőkanál cukor,
4 evőkanál langyos víz,
2 evőkanál rum vagy ízlés
szerinti rumaroma,
6 evőkanál liszt,
1 teáskanál
szódabikarbóna,
2 evőkanál kakaó,
2 evőkanál étkezési
keményítő,
pici só.
Krémhez:
Krémhez:
25 dkg vaj,
20 dkg kókuszreszelék,
3 tojásfehérje,
15 dkg porcukor.
Mázhoz:
Mázhoz:
20 dkg étcsokoládé,
2 evőkanál margarin.
Tetejére:
Tetejére:
kókuszreszelék vagy csokoládédísz.
Elkészítése:
A tésztához a tojássárgákat a cukorral fehéredésig jól kikeverjük, ezt követően hozzáadjuk a vizet, valamint a rumaromát.
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a kakaóval, és az étkezési keményítővel, majd ezt is jól beledolgozzuk a tojásos keverékbe.
A tojásfehérjéket pici sóval kemény habbá verjük és óvatosan az előzőekhez keverjük.
Papírral bélelt, körülbelül 30 x 35 cm-es tepsibe öntjük és megsütjük.
A krémhez a vajat megolvasztjuk, utána belekeverjük a kókuszreszeléket.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük apránként adagolva a porcukorral, majd óvatosan keverjük bele a kókuszos vajba.
A krémet rákenjük a kihűlt tésztára, és betesszük a hűtőbe, hogy jól megdermedjen.
A mázhoz a gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük a vajat, langyosra hűtjük, rákenjük a krémre és visszatesszük a hűtőbe.
A tetejét díszíthetjük kókuszreszelékkel, vagy csokoládédísszel.
Elkészítése:
A tésztához a tojássárgákat a cukorral fehéredésig jól kikeverjük, ezt követően hozzáadjuk a vizet, valamint a rumaromát.
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a kakaóval, és az étkezési keményítővel, majd ezt is jól beledolgozzuk a tojásos keverékbe.
A tojásfehérjéket pici sóval kemény habbá verjük és óvatosan az előzőekhez keverjük.
Papírral bélelt, körülbelül 30 x 35 cm-es tepsibe öntjük és megsütjük.
A krémhez a vajat megolvasztjuk, utána belekeverjük a kókuszreszeléket.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük apránként adagolva a porcukorral, majd óvatosan keverjük bele a kókuszos vajba.
A krémet rákenjük a kihűlt tésztára, és betesszük a hűtőbe, hogy jól megdermedjen.
A mázhoz a gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük a vajat, langyosra hűtjük, rákenjük a krémre és visszatesszük a hűtőbe.
A tetejét díszíthetjük kókuszreszelékkel, vagy csokoládédísszel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu