duminică, 25 noiembrie 2012

Kókuszos kocka



Hozzávalók: 
Tésztához: 
8 tojás,
 8 evőkanál cukor,
 4 evőkanál langyos víz,
 2 evőkanál rum vagy ízlés szerinti rumaroma, 
6 evőkanál liszt, 
1 teáskanál szódabikarbóna, 
2 evőkanál kakaó,
 2 evőkanál étkezési keményítő, 
pici só. 
Krémhez:
 25 dkg vaj,
 20 dkg kókuszreszelék,
 3 tojásfehérje,
 15 dkg porcukor. 
Mázhoz: 
20 dkg étcsokoládé,
 2 evőkanál margarin. 
Tetejére:
 kókuszreszelék vagy csokoládédísz. 
Elkészítése: 
A tésztához a tojássárgákat a cukorral fehéredésig jól kikeverjük, ezt követően hozzáadjuk a vizet, valamint a rumaromát.
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a kakaóval, és az étkezési keményítővel, majd ezt is jól beledolgozzuk a tojásos keverékbe.
A tojásfehérjéket pici sóval kemény habbá verjük és óvatosan az előzőekhez keverjük.
Papírral bélelt, körülbelül 30 x 35 cm-es tepsibe öntjük és megsütjük.
A krémhez a vajat megolvasztjuk, utána belekeverjük a kókuszreszeléket.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük apránként adagolva a porcukorral, majd óvatosan keverjük bele a kókuszos vajba.
A krémet rákenjük a kihűlt tésztára, és betesszük a hűtőbe, hogy jól megdermedjen.
A mázhoz a gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük a vajat, langyosra hűtjük, rákenjük a krémre és visszatesszük a hűtőbe.
A tetejét díszíthetjük kókuszreszelékkel, vagy csokoládédísszel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu