·
Pentru foi
o
100 ml apa
o
2 galbenusuri
o
100 gr zahar pudra
o
1 plic praf de copt
o
100 gr margarina
o
450 gr faina
Pentru crema
o
300 gr unt
o
200 gr zahar pudra
o
2 oua
o
150 ml frisca lichida
o
2 lingurite de ness
Pentru glazura
o
100 gr ciocolata pudra sau cacao amestecata cu zahar pudra
o
1 lingura ulei
o
1 lingura cu varf de margarina
o
2-3 linguri apa fierbinte
MOD DE PREPARARE :
·
Se prepara foile. Se pune zaharul tos intr-o craticioara si se
pune pe foc. Se lasa pana se caramelizeaza apoi se stinge cu 100 ml apa. Se
amesteca bine pana se dizolva tot zaharul apoi se lasa la racit.
·
Separat intr-un bol se pun galbenusurile impreuna cu zaharul
pudra si praful de copt stins cu otet. Se amesteca bine pana devine ca o spuma.
·
Se adauga margarina si se amesteca bine, dupa care se adauga
caramelul racit.
·
Se adauga faina amestecand continu , iar cand incepe sa se lege
se rastoarna pe masa de lucru presarata cu faina.
·
Se framanta bine adaugand faina daca se lipeste , apoi se imparte
aluatul in patru parti egale.Se intind patru foi pe dosul tavii tapetate cu
ulei si faina si se coc in cuptor la 180 grade timp de 5-7 minute.
·
Se dezlipeste de pe tava imediat ce s-a scos din cuptor pana nu
se intareaste ca sa nu se rupa. Aveti nevoie de un cutit cu lama lunga sa
ajunga dintr-o parte in alta a tavii si incepeti dintr-un capat si radeti pe
sub foaie pana in celalalt capat.
·
Se prepara crema.
·
Se pune intr-un bol untul su zaharul pudra si galbenusurile si
se amesteca bine pana untul devine spuma iar zaharul nu se mai simte.Intre timp
se adauga si nessul.
·
Albusurile se bat spuma si se adauga peste crema.
·
Se amesteca bine apoi se adauga frisca batuta continuand
amestecul pana devine o crema omogena.
·
Se umple foile.Se incepe cu prima foaie , se pune crema, apoi a
doua foaie , iar crema si tot asa pana cand terminam cu a patra foaie.
· Se prepara glazura.
·
Se amesteca ciocolata pudra cu uleiul si margarina la
temperatura camerei , apoi se adauga treptat cate o lingura de apa fiarta. Se
amesteca bine si se toarna peste prajitura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu