hozzávalók 6 főre
A tésztához:
·
40 dkg finomliszt
·
10 dkg porcukor
·
5 dkg vaj vagy margarin
·
2 tojás
·
3 ek méz
·
2 ek cukrozatlan kakaópor
·
1 mk szódabikarbóna
·
1 tk őrölt fahéj
A krémhez:
·
2 cs vaníliás pudingpor
·
6 dl tej
·
15 dkg porcukor
·
25 dkg vaj vagy margarin
·
1 cs vaníliás cukor
·
1 kk őrölt fahéj
A tetejére:
·
5 dkg porcukor
·
4 dkg cukrozatlan kakaópor
·
kevés tej
elkészítés
1.
A tésztához gőz felett megolvasztjuk a vajat, majd
hozzákeverjük a mézet, a porcukrot, a tojást, a kakaót és a fahéjat. Ha
szépen egyneművé vált, hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet is, és
tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
2.
A pudingport a tejjel megfőzzük, a vajat habosra keverjük a
cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd a kettőt alaposan
összedolgozzuk.
3.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket kb. 26x30 cm-s
lappá nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és tepsi hátán megsütjük.
4.
A lapokat megtöltjük a krémmel. A porcukrot és kakaóport kevés
tejjel összefőzzük, és a sütemény tetejére kenjük.Másnap szeleteljük.
sütési hőfok:
170°C
sütési mód:
tepsi mérete:
26x30 cm
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu