vineri, 9 noiembrie 2012

Fahéjas-mézes szelet



hozzávalók 6 főre
A tésztához:
·         40 dkg finomliszt
·         10 dkg porcukor
·         5 dkg vaj vagy margarin
·         tojás
·         3 ek méz
·         2 ek cukrozatlan kakaópor
·         1 mk szódabikarbóna
·         1 tk őrölt fahéj
A krémhez:
·         2 cs vaníliás pudingpor
·         6 dl tej
·         15 dkg porcukor
·         25 dkg vaj vagy margarin
·         1 cs vaníliás cukor
·         1 kk őrölt fahéj
A tetejére:
·         5 dkg porcukor
·         4 dkg cukrozatlan kakaópor
·         kevés tej
elkészítés
1.     A tésztához gőz felett megolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverjük  a mézet, a porcukrot, a tojást, a kakaót és a fahéjat. Ha szépen egyneművé vált, hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet is, és tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
2.    A pudingport a tejjel megfőzzük, a vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd a kettőt alaposan összedolgozzuk.
3.    A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket kb. 26x30 cm-s lappá nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és tepsi hátán megsütjük.
4.    A lapokat megtöltjük a krémmel. A porcukrot és kakaóport kevés tejjel összefőzzük, és a sütemény tetejére kenjük.Másnap szeleteljük.
sütési hőfok: 
170°C
sütési mód: 
tepsi mérete: 
26x30 cm



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu