hozzávalók 8 főre
·
50 dkg liszt
·
0,8 dl olaj
·
130 g porcukor
·
2 tojás
·
1 csapott tk szalalkáli
·
1 dl tej
·
2 ek kakaó +1-2 ek tej
Krémhez:
·
2 cs tejszínízű pudingpor
·
6 ek cukor
·
8 dl tej
·
20 dkg vaj
·
15 dkg porcukor
·
vanília
elkészítés
1.
A liszt közepébe tesszük a tojást, a cukorral elkavarjuk,
hozzáadjuk az olajat, a langyos tejben felfuttatott szalalkálit, majd
összegyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá egy kevés lisztet. Könnyen nyújtható
tésztát kell kapjunk.
2.
A tésztát három részre osztjuk (a harmadik lehet kisebb), kettőből
lapot sütünk, a harmadikat összegyúrjuk a 2 ek kakaóval és a 2 ek tejjel. 8
egyforma részre osztjuk, ceruza vastag rudakat sodrunk belőle, olyan hosszút,
mint a lapok, majd ezeket is megsütjük.
3.
A pudingot elkészítjük, ha kihűlt, összedolgozzuk a porcukorral
habosra kavart vajjal.
4.
A lapokat még melegen hosszában félbevágjuk, így 4 lapot kapunk.
Ha kihűlt, az alsó lapot megkenjük krémmel, majd ráhelyezzük sorban a kakaós
rudakat, belenyomjuk, hogy a krém ellepje. Jön a következő lap, újabb
krémréteg, majd a rudak eltolódva. A harmadik sorban a rudak az első fölé
kerülnek. Valójában a fotó szerint egyszerűbb elkészíteni, mint leírni.
Bevonhatjuk csokoládémázzal, vagy megszórjuk porcukorral.
5.
Folpackkal letakarva hideg helyen tartjuk, amíg megpuhul.
6.
Érdemes előző nap elkészíteni. Igazából akkor finom, amikor a
lapok megpuhulnak. Szeletelni is csak akkor lehet szépen.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu