Hozzávalók:
2 darab ostyalap,
6 db tojás,
20 dkg cukor +10 evőkanál,
20 dkg kókuszreszelék,
3 csomag vaníliás
pudingpor,
1 liter tej,
20 dkg margarin/vaj,
8 dkg csokoládé,
1 evőkanál olaj,
kókuszreszelék a tetejére.
Elkészítése: A tojások fehérjét
felverjük habnak, majd lassan hozzákeverjük a 20 dkg cukrot. Amikor kemény a
hab óvatosan belekeverjük a kókuszreszeléket. Egy tepsi hátára fektetünk egy
ostyalapot, a masszát rákenjük és 160 C fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. A
krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a pudingporral és a maradék cukorral,
majd tejjel együtt sűrű krémet főzünk belőle. Amikor kihűlt hozzákeverjük a
vajat/margarint. A kókuszos lapra rákenjük a vaníliás krémet, erre óvatosan
rárakjuk a másik ostyalapot. A csokoládét az olajjal együtt gőz fölött
megolvasztjuk, és szépen elsimítjuk a sütemény tetején. Néhány órára hűtőbe
rakjuk összeállni a süteményt. A tetejét kókuszreszelékkel díszítjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu