sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Eszkimo szelet


Hozzávalók

·         A tésztához

2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1 bögre tej

1/2 bögre olaj
2 evőkanál kakaó
·         A krémhez
5 dl tej
2 csomag kókuszos puding
12,5 dkg Rama
10 dkg cukor
1 kis pohár tejföl
·         A tetejére
1 tábla tortabevonó
Elkészítés
A liszthez keverjük a sütőport és a kakaót, majd a tészta többi hozzávalóival simára keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a krémet: a tejben megfőzzük a pudingot, majd kihűtjük. A cukrot a Ramával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a tejfölt. Ha valakinek nem elég édes, keverhet még bele cukrot, de szerintem nem kell. A kihűlt lap tetejére simítjuk a krémet, és a felolvasztott tortabevonóval megcsepegtetjük, hogy pöttyös legyen. Hamar megsül, figyelni kell, nehogy a kakaó miatt megégjen. Forró vízbe mártott késsel lehet szeletelni. 

Tippek

A bögre mérete kb. 2,5-3 dl.
Ha nincs kókuszos puding, akkor a házi fajtáját készítem el: a tejben 2 marék kókuszreszeléket megfőzök, és tejszínes pudingot rakok hozzá. Szinte ugyanaz. Ha valakinek nincs kedve az olvasztott csokival bajlódni, akkor elég ráreszelni a csokit.

 

 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu