Hozzávalók 4 főre
Tésztához:
·
6 tojas
·
6 ek porcukor
·
1/2 cs sütőpor
·
6 ek liszt
·
1 dl étolaj
·
2 ek kakaópor
Krémhez:
·
6 dl tej
·
2 cs tejszín ízű pudingpor
·
25 dkg Rama
·
25 dkg porcukor
·
1 csapott ek kakaópor
·
1 csapott ek darált kávé
Díszítéshez:
·
tortadara vagy csokoládéreszelék
elkészítés
1.
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük.
2.
A sütőport és a kakaóport elvegyítjük a liszttel, majd az
étolajjal együtt a tojásos masszához keverjük.
3.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához
adjuk.Tepsibe öntjük és megsütjük.
4.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd kihűtjük.
5.
A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal
összevegyítjük.
6.
A krémet kettévesszük. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és
az őrölt kávét.
7.
A megsült tésztára először a fehér krémet, majd a barnát kenjük.
8.
A tetejét tortadarával vagy reszelt csokoládéval megszórjuk.
sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés
tepsi mérete:
25X30 cm
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu