hozzávalók 4 főre
A piskótához:
·
5 db tojás
·
4 ek kristálycukor
·
2 ek kakaópor
·
1 cs sütőpor
·
1 dl napraforgó olaj
A krémhez:
·
1/2 l habtejszín
·
2 ek porcukor
·
2 cs habfixáló
·
4 db banán
·
1 tábla csokoládé
elkészítés
Előmelegített sütőre lesz szükségünk.A tojásokat szétválasztjuk - a fehérjéket kemény habbá verjük, a
tojássárgájákat pedig a cukorral habosra keverjük, majd beleöntjük az olajat.
Ezután beletesszük a lisztet és elkavarjuk, majd a kakaóport, aztán a sütőport.
Ezután óvatosan hozzáadjuk a fehérjehabot, egyenletesen elkeverjük.Majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és készre sütjük (ez az
idő nem mérvadó, alkalmazzuk a tűpróbát). Mikor megsült, hűlni hagyjuk.Míg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet: a habtejszínt a
porcukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a habfixálókat.
Ezután belereszeljük a tábla csoki 3/4-ét (én 100 g-os, félédes tejcsokoládét
használtam, aki keserűbben szereti, az használhat étcsokoládét is, vagy akár
egy egész tábla csokit is - azonban hagyni kell egy keveset a tetejére is), és
elkeverjük benne.A piskótát félbevágjuk, és egy tálcára fektetjük. A tetejét nagyon
vékonyan megkenjük a krémmel (csak hogy ne csúszkáljanak rajta a
banánszeletek), majd a banánszeleteket rápakoljuk (2 réteg lesz, így először 2
banánt használjunk). Ezután a krém felét óvatosan elkenjük a banánokon, majd
rátesszük a másik piskótát. Megismételjük az egészet még egyszer, és a tetejére
rákenjük az összes krémet.Vízgőz felett megolvasztjuk a maradék (nekem 1/4) csokoládét
(tehetünk hozzá 1-2 kávéskanál olajat, hogy folyósabb legyen), és a süteményünk
tetejére csorgatjuk. Ha nem sikerült vékonyan ráöntenünk a csokoládét, akkor
foghatunk egy fogvájót, és óvatosan összekuszálhatjuk a tetején. Ha
hagyjuk 1 napot állni, az ízek összeérnek.
sütési hőfok:
180°C
tepsi mérete:
35x35 cm
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu