joi, 29 noiembrie 2012

Gesztenyés pudingos


A tésztához:
·         6 tojás
·         5 ek porcukor
·         15 dkg darált dió
·         7 ek liszt
·         1/2 cs sütőpor
·         6 ek víz
A krémhez:
·         25 dkg Rama
·         15 dkg porcukor
·         1/2 dl rum
·         1 cs gesztenyemassza (25 dkg)
·         1 cs eperízű pudingpor (vagy puncs)
·         3 dl tej
A tetejére:
·         csokoládémáz vagy tortabevonó
elkészítés
1.     A pudingot a tejjel sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.
2.    A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a vizet is.
3.    A liszttel és sütőporral elkevert darált diót belekeverjük a tojásos masszába. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk.
4.    Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt, kivajazott tepsiben 2 lapot sütünk belőle.
5.    A margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, egyik felét a kihűlt pudinggal elvegyítjük, a másik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát.
6.    Az egyik lapra rákenjük a gesztenyés krémet, arra pedig a pudingos krémet és befedjük a másik lappal.
7.    Tetejére csokoládémázt öntünk. Pár órára hűtőbe tesszük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu