duminică, 25 noiembrie 2012

Meggyes csokoládés kuglóf



Hozzávalók: 
Tésztához:
 2 egész tojás, 
20 dkg kristálycukor,
 1 csomag vaníliás cukor,
25 dkg liszt, 
1 teáskanál szódabikarbóna, 
1 kis pohár tejföl, 
1 citrom reszelt héja, 
2 evőkanál olaj, 
3 evőkanál kakaó,
 10 dkg darabolt étcsokoládé. 
Töltelék:
 egy kevés kimagvalt meggy. 
Tetejére:
 torta csokoládé, esetleg fehér csokoládé, meggy. 


Elkészítése: 
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, valamint kivajazunk egy kuglóf formát.
A tojásokat fehéredésig habosítjuk a kristálycukorral, illetve a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a tejfölt, a citrom reszelt héját, az olajat, a kakaót, és még az étcsokoládét is szépen, sorban.
Miután jól összeborítottunk mindent mindennel, beleöntjük a tészta felét a kuglóf formába, kirakjuk meggyel, majd a másik felét is belehalmozzuk.
Az előmelegített sütőben körülbelül 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, és 10 perc után rácsra borítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.
Végül a tetejét olvasztott csokoládéval, fehér csokoládéval, esetleg még egy kis meggyel is díszítjük
. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu