2 egész tojás,
20 dkg kristálycukor,
1 csomag vaníliás cukor,
25 dkg liszt,
1 teáskanál
szódabikarbóna,
1 kis pohár tejföl,
1 citrom reszelt héja,
2 evőkanál olaj,
3 evőkanál kakaó,
10 dkg darabolt
étcsokoládé.
Töltelék:
Töltelék:
egy kevés kimagvalt meggy.
Tetejére:
Tetejére:
torta csokoládé, esetleg fehér csokoládé, meggy.
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, valamint kivajazunk egy kuglóf formát.
A tojásokat fehéredésig habosítjuk a kristálycukorral, illetve a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a tejfölt, a citrom reszelt héját, az olajat, a kakaót, és még az étcsokoládét is szépen, sorban.
Miután jól összeborítottunk mindent mindennel, beleöntjük a tészta felét a kuglóf formába, kirakjuk meggyel, majd a másik felét is belehalmozzuk.
Az előmelegített sütőben körülbelül 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, és 10 perc után rácsra borítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.
Végül a tetejét olvasztott csokoládéval, fehér csokoládéval, esetleg még egy kis meggyel is díszítjük.
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, valamint kivajazunk egy kuglóf formát.
A tojásokat fehéredésig habosítjuk a kristálycukorral, illetve a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a tejfölt, a citrom reszelt héját, az olajat, a kakaót, és még az étcsokoládét is szépen, sorban.
Miután jól összeborítottunk mindent mindennel, beleöntjük a tészta felét a kuglóf formába, kirakjuk meggyel, majd a másik felét is belehalmozzuk.
Az előmelegített sütőben körülbelül 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, és 10 perc után rácsra borítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.
Végül a tetejét olvasztott csokoládéval, fehér csokoládéval, esetleg még egy kis meggyel is díszítjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu