Cornete cu frisca
Ingrediente;ingrediente pentru 45-50 bucati:250
gr untura,250 ml + 200 ml smantana,drojdie 20 grame,un ou,150 gr zahar,un varf
cutit sare,faina cat cuprinde,300 ml frisca lichida,zahar pudra. Mod de
preparare:Se face un aluat din untura, 250 gr smantana,
ou, zahar, sare si faina. Trebuie sa obtineti un aluat ferm, nelipicios, care
sa fie tarisor dar totusi sa se poata intinde destul de usor cu
sucitorul.Impartim aluatul in 3.Luam o bucata de aluat si o intindem cu
sucitorul pe masa infainata. Ii taiem margerfecte apoi cu un cutit taiem fasii lungi pe care
le rulam pe cornete asa ca in foto.Asezam cornetele intr-o tava in care am pus
hartie pentru copt si introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce
capata o usoara culoare galben-maroniu. (aprox 20-25 min la cuptorul meu).Le scoatem
si fierbinti, tinand cu un prosop sau manusa de bucatarie de cornet, le tragem usor si le asezam in
zahar pudra.Cand s-au racit le umplem cu frisca facuta din 300 ml frisca lichida si 200 ml smantana+ 2 linguri zahar pudra.Se lasa panaa doua zi. Cu cat sunt lasate mai mult cu atat sunt
mai bune. Peste doua zile se topesc in gura de fragede ce devin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu