luni, 15 aprilie 2013

PRAJITURA CU CREMA DE BRANZA SI MANDARINE





INGREDIENTE:Blat: 3 oua,6 linguri zahar,3 linguri ulei,esenta de vanilie,3 linguri faina,2 linguri cacao,1/2 lingurita praf de copt.Crema: 250 g branza proaspata,4-5 linguri zahar pudra,25 g unt,esenta de portocale,3-4 mandarine,1 lingurita praf de gelatina,300 ml frisca lichida. MOD DE PREPARARE:Blat:Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final, ingredientele uscate. Compozitia se amesteca usor si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace blatul timp de 20-25 minute. Se scoate apoi din tava si se lasa sa se raceasca. (Dimensiuni tava 26 x 17 cm)Crema:Se inmoaie gelatina in 2-3 linguri cu zeama de mandarine, apoi se dizolva pe baie de aburi. Mandarinele se curata de coaja si seminte si se taie in bucati mici. Se bate frisca, pana isi dubleaza volumul si se aromatizeaza cu esenta de portocale. Se mixeaza branza prospata cu zaharul pudra si untul, pana cand se obtine o crema omogena. Se adauga gelatina, mandarinele si jumatate din cantitatea de frisca. Se amesteca bine.Asamblarea:Tava folosita pentru coacerea blatului, se tapeteaza cu folie alimentara. Se toarna crema si se niveleaza, iar deasupra se aseaza blatul si se apasa usor. Se da tava la rece pana cand se incheaga bine crema. Se rastoana prajitura pe platou si se decoreaza cu frisca ramasa. Se pastreaza la frigider,inta. Se poatolata.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu