Hozzávalók 24
szelethez:A fehér laphoz: 150 g liszt,
50 g vaj, 60 g cukor, késhegynyi szalalkáli, 3-4 evőkanál
tej.A rózsaszín laphoz:150 g liszt, 50 g vaj, 60 g cukor,1
evőkanál vérnarancs aroma, késhegynyi szalalkáli,2-3 evőkanál tej.A
barna laphoz:150 g liszt,50 g vaj,60 g cukor,1 csapott
evőkanál kakaópor, késhegynyi szalalkáli, 4-5 evőkanál tej.A
krémhez: 600 ml tej,6 evőkanál liszt, 200 g vaj,200 g cukor,1
kávéskanál vaníliakivonat.Egyenként összegyúrjuk a különféle színű
tészta hozzávalóit, és mindegyikből 3-4 mm vastagságú, azonos méretű lapot
nyújtunk. Sütőpapírt terítünk egy
sütőlapra vagy egy tepsi hátára, és erre fektetjük a lapokat. A sütési idő 180
fokra melegített sütőben 5-6 perc laponként. Felfőzzük a lisztet a tejjel, majd
kihűtjük. Kikeverjük a vajat a cukorral és a vaníliával, hozzáadjuk a főzött
krémhez, majd habverővel csomómentesre keverjük. Megtöltjük a krémmel a
lapokat, és hűvös helyen egy napot állni hagyjuk, hogy szeletelhető legyen a
sütemény. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu