Hozzávalók 4 főre:Barna tésztához:6 tojás,12 dkg cukor,4 dkg kakaópor,1 ek
liszt,1/2 kk szódabikarbóna.Világos
tésztához:3 tojás,6 dkg cukor,7 dkg liszt ,késhegynyi sütőpor.Krémhez:2 ek liszt,2 dl tej,20
dkg Rama,15 dkg porcukor,+ kakaópor. Elkészítés:Barna tészta: 6 tojássárgáját habosra keverjük a
cukorral, hozzáadjuk a kakaós-lisztes-szódabikarbónás keveréket, majd a tojások
kemény habját.Sütőpapíros tepsiben megsütjük.A kisült, még meleg tésztát
hosszában kettéhajtjuk, úgy hagyjuk kihűlni.Készítünk egy világos piskótát: a 3
tojásfehérjét habbá verjük, beleteeverve.Vékony lapot sütünk belőle.Megfőzzük
a krémnek a lisztes tejet.A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd
hozzáadjuk a kihűlt, főtt krémet.A barna tésztát kiterítjük, rákenjük a krém
felét. A másik felébe kakaóport keverünk, és rákenjük a fehér krémre.A világos
piskótából levágunk egy csíkot, a barna tészta felének megfelelően, a krémre
helyezzük a világos piskótát és félbehatjuk a sütit.Lehűtjük, szeleteljük,
porcukrozzuk.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu