marți, 16 aprilie 2013

Diós-vaníliás szelet




Hozzávalók 6 főre:A tésztához:3 tojás,10 dkg liszt,10 dkg cukor,10 dkg darált dió,  1 dl tej,1 dl olaj,1/2 cs sütőpor,kevés fahéj.A krémhez:2,5 dl tej,1/2 cs vaníliás pudingpor,1 vaníliarúd kikapart magja,25 dkg vaj,3 tojássárgája,10 dkg porcukor. A tojáshabhoz:3 tojásfehérje,10 dkg cukor,1/2 citrom leve és reszelt héja. A tetejére:csokoládéforgács. Elkészítés :A tésztához szétválasztjuk a 3 tojást, és a tojássárgájából, a tejből, az olajból és a liszt feléből pépet készítünk.A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a pépet. A maradék liszttel elkeverjük a diót, a fahéjat és a sütőport, aztán a masszába forgatjuk.A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük.A krémhez a tejből és a pudingporból hagyományos módon pudingot főzünk. A tojássárgáját a porcukorral kihabosítjuk, majd beletesszük a vaníliát és a puha vajat. Végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot, és összekeverjük. A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, és hűtőben dermesztjük.A tojáshabhoz a tojásfehérjét és a cukrot kemény habbá verjük, a vége felé belecsurgatjuk a citromlevet és a citrom reszelt héját is hozzákeverjük.A tojáshabot a vaníliakrém tetejére kenjük, és reszelt csokoládéval díszítjük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu