Hozzávalók 6 főre:A tésztához:3 tojás,10 dkg liszt,10 dkg cukor,10 dkg
darált dió, 1 dl tej,1 dl olaj,1/2 cs
sütőpor,kevés fahéj.A krémhez:2,5
dl tej,1/2 cs vaníliás pudingpor,1 vaníliarúd kikapart magja,25 dkg vaj,3 tojássárgája,10
dkg porcukor. A tojáshabhoz:3
tojásfehérje,10 dkg cukor,1/2 citrom leve és reszelt héja. A
tetejére:csokoládéforgács. Elkészítés :A tésztához
szétválasztjuk a 3 tojást, és a tojássárgájából, a tejből, az olajból és a
liszt feléből pépet készítünk.A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd
óvatosan belekeverjük a pépet. A maradék liszttel elkeverjük a diót, a fahéjat
és a sütőport, aztán a masszába forgatjuk.A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe
simítjuk, és tűpróbáig sütjük.A krémhez a tejből és a pudingporból hagyományos
módon pudingot főzünk. A tojássárgáját a porcukorral kihabosítjuk, majd
beletesszük a vaníliát és a puha vajat. Végül hozzáadjuk a langyosra hűlt
pudingot, és összekeverjük. A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, és
hűtőben dermesztjük.A tojáshabhoz a tojásfehérjét és a cukrot kemény habbá
verjük, a vége felé belecsurgatjuk a citromlevet és a citrom reszelt héját is
hozzákeverjük.A tojáshabot a vaníliakrém tetejére kenjük, és reszelt
csokoládéval díszítjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu