Hozzávalók 24
szelethez:A tésztához:2 evőkanál
kakaó,2 evőkanál méz,2 tojás,200 g cukor,400 g
liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1-2 evőkanál tej.A
krémhez:750 ml tej,3 csomag vaníliás pudingpor,300 g vaj,250
g porcukor,16-18 db babapiskóta,150 ml főzött kávé,1
evőkanál rum.Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a cukrot, a tojást és
a kakaót. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és összegyúrjuk. Ha túl
keménynek találjuk a tésztát, 1-2
evőkanál tejet adunk hozzá.Két részre osztjuk a tésztát, és lisztezett
munkafelületen két 34x24 cm-es lapot nyújtunk .Sütőpapírt terítünk egy
sütőlapra vagy egy tepsi hátára, és erre fektetjük a lapokat. A sütési idő 180
fokra melegített sütőben 5-6 perc laponként. A krémhez felfőzzük a pudingport a
tejben, majd kihűtjük. Kikeverjük a vajat a cukorral, a pudinghoz adjuk, és
habverővel csomómentesre keverjük. Tálcára helyezzük az egyik tésztalapot, és
rásimítjuk a krém felét. Egyenként kávéba mártjuk a babapiskótát, és a rövidebb
oldallal párhuzamosan, két sorban a krémre rakjuk őket.Befedjük a maradék
krémmel, végül finoman rányomjuk a másik tésztalapot. Hűvös helyen egy napot
pihentetjük a süteményt, hogy szeletelhető legyen. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu